У Чернівцях громадськість, науковці та влада обговорять шляхи утилізації токсичних відходів

Наше здоров’я і добробут, по великому рахунку, залежить від дрібниць. наприклад, викинув батарейку в смітник — забруднив важкими металами біля 20 квадратних метрів землі або 400 літрів води — поїв вирощених на них огірочків… далі продовжувати не буду. Запрошую усіх всіх небайдужих на захід, що покликаний зруйнувати цей патологічний зв’язок у Чернівцях.


10 червня о 15:00 год за адресою м.Чернівці, вул.Кафедральна, 2, (14 корпус Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича), відбудеться круглий стіл на тему «Пошук шляхів безпечної утилізації відпрацьованих батарейок та акумуляторів у Чернівцях».

Як відомо, небезпечні побутові відходи складають мізерну масову частку у загальному смітті, проте є джерелом понад 50% всіх токсичних речовин. Серед них — кадмій, ртуть, літій, свинець, які при традиційній переробці сміття потрапляють у повітря, грунти та воду, а звідти — у наші легені та шлунки. Хоча Україна вже давно володіє технологіями безпечної утилізації токсичних відходів, Чернівці досі не мають системи їх роздільного збирання, вивозу та утилізації.

Під час круглого столу представники громадськості, влади та науки обговорять спільні підходи та вироблять план дій щодо вирішення проблеми роздільної утилізації небезпечних побутових відходів, зокрема, відпрацьованих батарейок, у місті Чернівці.

З короткими доповідями виступлять:
-Доктор хімічних наук, професор Ярема ТЕВТУЛЬ;
-Начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Чернівецькій області Борис БАГЛЕЙ;
-В.о. начальника Держінспекції з питань захисту прав споживачів у Чернівецькій області Надія КУТИНІНА;
— Представник Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міськради Сергій ПОГРЕНИЙ.
У заході також візьмуть участь депутати Чернівецької міської ради та Чернівецької обласної ради, представники районних у місті рад, Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області, громадських організацій (ІПЦ «Наше Право», Український народний дім, Буковинський центр виборчих технологій, Інститут Демократизації та Розвитку, Буковинська партнерська агенція, «Буквиця»), та інші зацікавлені сторони.

До участі запрошуються представники медіа, громадські активісти, блогери та всі небайдужі до проблем безпеки довкілля громадяни. Для попередньої реєстрації просимо телефонувати 067 67 35 818 або 099 17 80 642

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте