"Покращення" вже сьогодні від Чернівціобленерго!

Розгляду “покращення” життя, після приходу до влади Януковича, не присвятив часу хіба що ледачий, адже все частіше випливають на поверхню факти обкрадання та утисків прав простих громадян з боку монополістів, а у даному випадку — Чернівціобленерго й підконтрольного йому — Сторожинецького РЕМ (начальник — Штогринець А.Р.), які успішно, були частково приватизовані, звісно ж для нашого з Вами “блага”.

Очевидними стають факти обкрадання людей з боку обленерго, якщо проаналізувати договір запропонований монополістом для підписання з фізичними особами (побутовими абонентами) на постачання електроенергії. На сьогодні, обленерго обслуговує 320 тисяч таких абонентів, і ми впевнені, що багато з них вже зіткнулися, а якщо ні, то зіткнетеся з подібним договором.

В договорі пунктом 1 встановлюється ліміт потужності електроустановок на рівні 3 кВт., тобто одночасно може працювати лише чайник, телевізор та одна люстра. Такі прилади, як пральна машина, праска, пилосос тощо, вмикати одночасно вже не можна, адже згідно з пунктом 6.3, РЕМ встановить обладнання, яке обмежить постачання електроенергії більше за 3 кВт. і просто не дасть споживати більше електроенергії (фото 1). Чи не здається Вам, що це рух в напрямку Північної Кореї, де подають електроенергію на декілька годин, бо решта йде на живлення колючого дроту навколо країни? Щоправда, в Україні, ця електроенергія йде за кордон. Але це ще не найгірше!

У пункті 2 Додатку № 1 до угоди зазначається величина обсягу споживання електроенергії на місяць, яка дорівнює 100 кВт. Для кращого розуміння — цього не достатньо навіть для роботи звичайного комп’ютера протягом місяця, за умови, що він включений більше 8 годин на добу (розрахунок: 0,4кВтХ8,5годХ30днів=102кВт.), не кажучи вже про холодильник, праску, бойлер, телевізор, освітлення тощо (фото 2). І навіть, якщо зважати на те, що ці цифри можуть мати умовний характер, у будь-який час Вас можуть поставити перед фактом, що згідно з договором, Ви не маєте права перевищувати ліміт. Тому, такий договір підписувати не рекомендуємо.
 
Продовження на
CitizenJournal.info, Матеріал Івана ПАТАРАКА

 
 

 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте