Журналістів та громадських активістів запрошуть на дискусію "Громадські ініціативи контролю за владою та роль медіа"

У вівторок, 28 травня, об 11:00 всеукраїнський проект громадянського моніторингу обіцянок українських політиків «Владометр» спільно з Інститутом Демократизації та Розвитку, Буковинським громадським порталом «CitizenJournal.info» організовують дискусію «Громадські ініціативи контролю за владою та роль медіа. Як об’єднати зусилля?».

Захід відбудеться за адресою вул. Червоноармійська, 4, ІІІ-й поверх (вхід з балкону).

Мета – обговорити можливості та ідеї щодо залучення журналістів та громадських активістів Буковини до всеукраїнської медійної платформи, спрямованої на розвиток ефективних форм громадського контролю за діяльністю влади.

До участі запрошені:
Ярослав КОБЗАР — редактор проекту «Владометр», м. Київ;
Ігор БУРКУТ – політолог, експерт;
Ігор БАБ’ЮК – представник Чернівецького обласного осередку Комітету Виборців України;
Ігор ГАВРАДА – представник Буковинського Центру Виборчих Технологій;
Володимир ЗАВ’ЯЛОВ – представник Буковинської Партнерської Агенції;
Микола КОСТИНЯН — представник Громадської мережі «ОПОРА»;
Антон ШКУРО – представник проекту Campus 3.0.

Підтвердили свою участь у дискусії журналісти інформаційних порталів «BUKNEWS», «BUKINFO», громадського порталу «CITIZENJOURNAL», газет «МОЛОДИЙ БУКОВИНЕЦЬ», «ПОГЛЯД», «ВЕРСІЇ», громадського інтернет-телебачення «СHVTV», Української газети «ЧАС», Національної Радіокомпанії України.

Питання до обговорення:
– як журналісти можуть співпрацювати з ініціативами громадського контролю влади та використовувати їхній інструментарій у своїй діяльності? – як реагує місцева влада й політики на контроль за їх діяльністю й результати проектів «Владометр», Рух ЧЕСНО, Громадянська мережа «ОПОРА», КВУ та ін. – чи здатні такі ініціативи, як «Владометр» та інші, впливати на майбутнє держави та динаміку суспільного розвитку?

До обговорення й дискусії запрошуються громадські активісти й журналісти, які цікавляться питанням контролю за діяльністю влади.

«Владометр» – проект громадянського моніторингу обіцянок українських політиків. Менш ніж два роки свого існування Владометр зібрав понад 4000 обіцянок, що були дані українськими політиками та політичними силами. Це новий український Web 2.0 Інтернет-інструмент суспільного контролю за владою, зміст якого генерується користувачами. За його основу взятий досвід американського сайту Обамаметр. «Владометр» – це інструмент, який запобігає поширенню демагогії у політичному житті країни – замість голослівних звинувачень політиків у безвідповідальності чи вихвалянь власних досягнень політиками, виборці мають можливість оцінити кожного політика за обсягом виконаних завдань та обіцянок.

Проект Владометр виконується за підтримки “Українського медійного проекту” (У-Медіа), що реалізується Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Контакти:
Георгій БОДНАРАШ, 0663684345
george.bodnarash@gmail.com

14 коментарів

Захар Подкидишев
Служба Зовнішньої Інформації Румунії оголошує конкурс на заміщення вакантних посад шпигунів.
Співбесіда відбудеться у вівторок, 28 травня, об 11:00 за адресою: вул. Червоноармійська, 4, ІІІ-й поверх (вхід з балкону).
Попередній запис за телефоном: 0663684345
Вадим Міський
Партія Регіонов опять нєгодуєт?)
Захар, придумайте наконец что-то новое, Ваш юмор уже выдохся… :(
Сергій Янушевський
Фашисти збираються на свій фашистський шабаш:)
Михайло Шморгун
Символічно, що мішку то не запросили…
Георгій Боднараш
Я тебе запрошував, написав на фейсбуці, читай повідомлення!!!
Михайло Шморгун
Так не «запрошують»…
Ну може це і на краще, далі можеш навіть цього не робити…
Георгій Боднараш
Михайле! Якщо чесно, я не розумію твоїх закедонів! Зазвичай я не відповідаю на такі коменти аля Подкидишева, але тут я хочу прояснити ситуацію.
По-перше, в анонсі чітко зазначено, що СПІКЕРАМИ будуть представники громадських організацій, які реалізували проекти спрямовані на монторинг, контроль за дільністю влади. Ти представляєш таку організацію? Наскільки мені відомо, ти не реалізував жодного проекту пов'язаного з контролем за місцевою владою і не тільки.
По-друге, дро обговорення запрошені ЖУРНАЛІСТИ. Так, я особисто дзвонив до своїх знайомих журналістів і запрошував. Перепрошую, але я тебе не знаю як журналіста, ти представляєш якесь видання? Я знаю, що ти пишеш статті, проте вони політтехнологічні і на замовлення) Я їх читаю… Але це не громадська журналістика… — це політтехнологія, або, як правильно науково — електоральний маркетинг!!!
По-претє, може ти хотів щоб я тебе запрошував тебе в якості ЕКСПЕРТА? Вибач, але в цій ролі я запросив пана БУРКУТА. Не ображайся, але я думаю, що тут коменти зайві…
Тож, я міг тебе запрошувати в якості СВІДОМОГО ГРОМАДЯНИНА, що я Й ЗРОБИВ!!! Я тобі написав на фейсбуці, які інших своїм колегам, дрзям. Перепрошую, але я не можу написати всім бажаючим прийти на круглий стіл ЛИСТИ-ЗАПРОШЕННЯ З ПЕЧАТКАМИ І ПОТІМ ДЗВОНИТИ і нагадувати про круглий стіл. На жаль, у мене є час це зробити тільки по відношенню до спікерів))) Я не можу написати всім ПЕРСОНАЛЬНЕ запрошення. Якщо ти таки гордий, що не можеш прийти на круглий стіл тільки отримавши повідомлення-запрошення «в лічку», то… краще не заїкайся про це)))
коментар було видалено
Святослав Вишинський
Коментар видалено як дублікат.
Михайло Шморгун
просто я думав, що топікстартер його не прочитав…
Вадим Міський
Попри деякі розбіжності у підходах, Міша допомогав робити кампанію ЧЕСНО, зокрема доклав зусиль до витягування хлопця з райвідділку, організації роботи мобільних груп зі спостерігачами та випуску публічних матеріалів. Зважаючи на це, варто було кликати як спікера, я вважаю.
Георгій Боднараш
Вадиме, за цим підходом, потрібно було запросити як спікера і Вікторю ЯШАН і решту, хто бунтував під стінами райвідділку… Те, що він допомагав робити кампанію ЧЕСНО — я чудово пам'ятаю, те, що він з Пансиком посприяв моєму піару, як нібито «румунського» навіть не хочу про це написати)) я також пам'ятаю)) Мова зараз не про те, і тема круглого столу не лозволяля поставити у спікерів всіх тих, яукі вважають себе крутими громадськими активістами. Мені довелося вибирати, і я вважаю, що я правильний вибір зробив… ноакше потрібно було скласти список спікерів із 1378 осіб…
Святослав Вишинський
Думаю, з цієї дискусії назріває нова тема: хто такі «експерти»?
Максим Пансик
Пансиком Максимом Михайловичем, Пансиком Максимом, Пансиком М. М. Орфографічні, змістові і етичні помилки на вашій совісті.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте