Прем'єра румунського фільму про Буковину відбудеться 14 квітня - CitizenJournal

Завтра о 18.00 на румунському телеканалі PROTV відбудеться прем'єра фільму про Буковину – «Румунська Катинь – Біла Криниця», якого відзняв журналіст Космін САВУ (на фото) 1 квітня цього року. Про це повідомили Буковинський громадський портал «СitizenJournal.info» у відділі зв'язків з громадськістю румунського телеканалу PROTV.

— 1 квітня 1941 р. є трагінчною датою в історії румунського народу, але про це замовчується у підручниках з історії. Я намагатимуся відтворити у цьому фільмі події 72-річної давності. В ньому буде показано, як декілька тисяч румун Буковини були жорствоко вбиті намагаючись перетинати «кордон намальованим олівцем Сталіна». Всі були жорстоко розстріляні. Розповіді про цю бійну та про депортації приголомшують.Вони підкреслюють необхідність донесення до широкого загалу моделей волі та національної гідності, без зайвого перебільшення", — зауважив для «CitizenJournal.info» журналіст Космін САВУ.

Кореспондент румунського телеканалу PROTV відзняв декілька сюжетів у Магалі, Лунці, що на Герцаївщині, у Сучевенах, спілкувався з родичами репресованих.

Після премєри, в фірі передачі «România, te iubesc!» журналіст розкаже про особливості зйомок документальної стрічки на Буковині, поділиться цікавими моментими із спілкування з героями фільму.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте