В буковинському селі Сучевени надали румунській мові статус регіональної - CitizenJournal

Як стало відомо Буковинському громадському порталу CitizenJournal.info, на 21 засіданні Сучевенської сільської ради Глибоцького району Чернівецької області місцеві депутати проголосили за надання румунській мові статус регіональної. Ініціатива пішла від депутати сільської ради Івана СУЧЕВЯНА.

За його словами, всі 13 присутніх депутатів на засіданні сільської ради проголосили “за” надання румунській мові статус регіональної. Сучевенська сільська рада складається з 20 депутатів, до неї підпорядковані ще й села Петричанка Просокиряни, Просіка та, власне, Сучевени, в яких проживають 3336 осіб, більшість з яких розмовляють румунською мовою.

Як раніше повідомлялося, рішення про надання румунській (молдовській) мові статусу регіональної (на підставі положень закону “Про основи державної мовної політики”) ухвалили Тарасівецька сільська рада Новоселицького району, сільська рада Нижніх Петрівців Сторожинецького району, Герцаївська районна рада, сільська рада Йорданешти (Глибоцький район), Чудейська сільська рада Сторожинецького району, рада села Волока Глибоцького району, Магалянська сільська рада Новоселицького району та сільська рада Опришени Глибоцького району Чернівецької області.

Крім того, румунська мова стала регіональною в усіх селах Закарпатської області.

2 коментарі

Олексій Пономаренко
Ти думаєш якщо зробишь два пости окремих про Їжівці та Сучевени, то твої господарі румунські заплатять більше?)))
Сергій Янушевський
Ну ось приїхали! Якщо з Герцаївським та Новоселицьким районами мені було більш-менш зрозуміло, то з Сторожинецьким та Глибоцьким, щось не дуже все ясно. Питання куди дивиться місцева влада (районні ради та адміністрації, я вже мовчу про СБУ), хоча про що це я питаю, закон є відповідний.
А автор посту навряд чи співпрацює з румунськими спец. службами, хіба що він є подвійним агентом:))), який доносить інформацію до громадськості, яка ніяк на неї не реагує…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте