Ziariștii cernăuțeni au desfășurat o ședință foto întru sprijinirea librăriei "Bukinist"

La data de 31 ianuarie anul în curs, ziariștii cernăuțeni au organizat o ședință foto în semn de protest față de decizia autorităților locale, care prevede concedierea directorului librăriei preferate de tineri – «Bukinist», precum și desființarea tuturor librăriilor comunale din orașul Cernăuți, informează CitizenJournal.


— Joi a fost confirmată decizia respectivă, deci oficial doamna LIBANOVA nu mai este director al librăriei «Bukinist», menționează inițiatoarea acțiunii, colaboratoarea ziarului «Versii», Marianna ANTONIUK.

— Avem câteva zile pentru a contesta decizia respectivă la Curtea de Apel. Pentru că autoritățile locale încă n-au auzit vocea publicului, a tinerilor, a politicienilor, am decis să mobilizăm cât mai mulți jurnaliști locali, să orgnizăm ceva în semn de protest. Nu vreau să pară o manifestare politică, de aceea am ales forma unei ședințe de foto în sem de protest, desfășurată în incinta librăriei «Bukinist», a mai adăugat Marianna ANTONIUK.

Potrivit ei, participanții vor organiza o expoziție pe această temă și vor edita un album cu toate pozele făcute în librăria «Bukinist».

Amintim că potrivit unei decizii luate de către Primăria orașului Cernăuți, confirmată la ședința din 31 ianuarie 2013, toate librăriile comunale din capitala Bucovinei vor fi desființate.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте