Чернівецькі науковці провели міжобласну відеоконференцію з нагоди Дня соборності та свободи України

22 січня 2013 р. наша держава святкує День соборності та свободи. Ця подія не пройшла без уваги чернівецької наукової спільноти та управлінців області. Так, з цієї нагоди зусиллями Чернівецького регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організації було проведено відеоконференцію на тему «Соборність України: минуле, сучасність та майбутнє», на якій були присутні й колегаи-науковці з Івано-Франківська та Чернігова.
 

Серед учасників заходу також були такі відомі науковці краю, як професор кафедри історії України Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича БРИЦЬКИЙ П.П., політолог, кандидат історичних наук БУРКУТ І.Г., доцент кафедри історії України Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, кандидат історичних наук СКОРЕЙКО Г.М., заступник директора-начальник науково-дослідного відділу Чернівецького регіонального ЦППК, кандидат історичних наук ГАКМАН С.М. Учасники обмінялись думками та спробували надати об’єктивну оцінку проблемі Соборності нашої держави. В результаті, сторони відмітили існування спільної позиції наукової еліти фактично різних регіонів України у трактуванні подій того часу. Зауважили про актуальність Акту Злуки 1919 р. для вироблення загальноукраїнської ідеї сьогодення.

Разом з тим, спільна думка учасників заходу зводилась і до того, що бажано б було, щоб у цьому святі було більше народної ініціативи та громадської позиції. Адже саме таким чином можна вплинути на те, щоб широке коло населення України задуматись над значущості святкування 22 січня.

Пряму мову інтерв’ю учасників заходу СКОРЕЙКО Г.М. та ГАКМАНА С.М. можна прочитати на CitizenJournal

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте