16 січня у Чернівецькій Філармонії відбудеться концерт Ансамблю народних інструментів «Плай»

16 січня о 18:30 у Чернівецькій Філармонії відбудеться концерт Ансамбль народних інструментів «Плай» — диригент Микола ГАКМАН.
  Ансамбль «ПЛАЙ» був створений восени 1994 року в м. Чернівці.  Творчими здобутками колективу за час існування можна рахувати декілька сот успішно проведених концертів, більшість, нажаль, за кордоном — у Франції, Німеччині, Люксембурзі, Польщі, Голландії, Румунії. 
 
Ансамбль складається з шести професійних музикантів.Останні 5 років колектив знову у своєму першому складі з якого починав свій творчий шлях. 
 
Основними інструментами, на яких грають учасники ансамблю, є: скрипка, акордеон, цимбали, контрабас, кларнет, сопілка. В програмах використовуються також окарина, най, дводенцівка, тилинка, кавал, саксофон та різновиди сопілки. Крім гри на інструментах всі учасники ансамблю ще й співають.
Колектив грає фольклор характерний для північної Буковини — український, і гуцульський, і румунський, і польський, і угорський. Все це розмаїття відображено в репертуарі колективу, який нараховує сьогодні біля ста п’єс та пісень. Ці на квитки доволі демократичні. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте