Чернівецькі кандидати від УДАР-у запаслися змінним взуттям...

На сьогоднішній прес-конференції партії УДАР її представники постійно акцентували увагу на тому, що їхня політична сила не потрапила до списку «недоброчесних партій», а свої обіцянки перед Громдським рухом «ЧЕСНО» виконали, тобто відфільтрували 15% потенційних кандидатів від партії, які Рухом «ЧЕСНО» були визнані недоброчесними. І це є дуже хорошим результатом! Таким чином, за їхніми словами, висування кандидатів у народні депутати здійснювалося на основі 3-х принципів:
1.Система «праймеріз» в одномандатних мажоритарних округах;
2.Принцип демократичної внутрішньої побудови;
3.Фільтр Громадського Руху «ЧЕСНО».

За словами Романa ВАНЗУРЯКА, партія врахували ще один принцип – гендерну рівність (хоча, як на мене це немає принципового значення, адже головне це діяльність депутата), бо мовляв у Чернівецькій області кандидують від партії 2 чоловіка і 2 жінки. 
Відповідаючи Критеріям «ЧЕСНО» ще не означає, що співпраця з Рухом завершена, оскільки є ще цілий ряд принципів і критеріїв, яких кандидати повинні дотримуватися, особливо під час подальшої передвиборчої кампанії.
Особисто для мене, найцікавіше на прес-конференції було те, що представники партії стрверджували начебто передвиборча кампанії кандидатів у мажоритарні округи побудована виключно на щирості, відкритості, доступності та роботі з людьми. Інші, «брудні» політичні технології, використовуватися не будуть… Більше того, передвиборчі кампанії мажоритарників фінансуватися не будуть, оскільки у кандидатів стільки ресурсів немаєй навіть не існує потреба у цьому, адже робота з людьми не потребує використоння фінансових ресурсів. У це навіть хочеться вірити, але мені, як політологу, не вдається… У такомк випадку цікаво, а як будуватиметься співпраця з медіа? Не секрет, що там дуже великі розцінки, особливо під час виборчого процесу. Авжеж, можна використовувати не такі дорогі ЗМІ, або взагалі побудувати кампанію в інтернеті, використовуючи нові медіа, блоги – це сила, однак тільки не в сільсьткій місцевості. Більше того, робота з людьми передбачає дуже великі витрати, принаймні на бензин, щоб їздини на зустрічі у селах виборчого округу. «Ми не будемо спілкуватися з білбордів! Ми будемо спількуватися з людьми на зустрічах» — сказала НАЗАРЕНКО Клавдія Дмитрівна (кандидат у 202 окрузі). Виходить, що тут буде використовуватися нова технологія «запасне взуття». Цікаво скількома парами потрібно буде запастися?
Незважаючи на те, що кандидати він УДАР-у пройшли фільтр «ЧЕСНОметру», їхні профайли не є закритими і постійно будуть доповнюватися новою інформацією, яка зявиться під час передвиборчої кампанії. Адже для аналітиків «ЧЕСНО» це є найцікавішим, оскільки рідко хто утримується він спокуси згрішити під час виборчої кампанії. Будемо оптимістами і сподіваємося, що кандидати від цієї політичної сили залишаться доброчесними до кінця...
 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте